Да бъда щастлив.  Това е най-важното нещо в професионално отношение

...
Да бъда щастлив.  Това е най-важното нещо в професионално отношение
Коментари Харесай

„Възложи ми анти-цел“: Напредвайте в кариерата си без да се измъчвате

" Да бъда благополучен ". 

Това е най-важното нещо в професионално отношение за милиони хора (и съответно за близо три четвърти от работещите в Съединени американски щати, съгласно годишно изследване на MetLife).

Какво обаче значи да бъдем щастливи на работното си място?

Поставянето на цели да вършим повече работа, която ни харесва, е една част от уравнението, само че знанието какво да не вършим (т.нар. антицели) също може да помогне.  

" Антицелите са метод да персонализирате професионалния си живот и вземането на решения ", споделя Селена Резвани, създател на.

" Бъдете достоверни, увеличете контактите си и направете смели залози за себе си. Разгледайте нещата, които не ви служат. Може да разберете много бързо разочароващите обстановки, в които може да изпаднете, и какво желаете интензивно да избегнете ", споделя тя представена от Fast Company.

КАК ДА ИДЕНТИФИЦИРАТЕ АНТИЦЕЛИТЕ СИ

Селена Резвани предлага да определите типа на дните, които изчерпват силата ви.

" Обикновено хората могат ясно да дефинират какво ги кара да се усещат разочаровани ", споделя тя. " Разгледайте положителните и неприятните прекарвания, като употребявате предишното, с цел да се ориентирате. Нищо не е пропиляно, отрицателните прекарвания могат да ви оказват помощ да се усъвършенствате. "

В допълнение към разбора на предишното може да се направи научнообоснована психическа оценка, която ще ви даде информация за това какво естествено ви стимулира и движи. Оттам можете да определите какво прави противоположното, счита Кортни Харисън, основен шеф човешки запаси в Auvik, снабдител на програмен продукт.

" Дори в случай че няма раздел, който да демонстрира какво ни демотивира, можем да го идентифицираме, като намерим противоположността на нашите естествени мощни страни ", споделя тя.

" Например, в случай че процъфтявате в корпоративните правила, структурата и оперативните насоки, евентуално ще се затруднявате и ще отлагате осъществяването на задача, която е по-творческа и ви е предоставена като отворена, със свободата да я разберете сами. "

СПОДЕЛЯЙТЕ АНТИЦЕЛИТЕ СИ

Макар че можете да запазите листата си с антизадачи за себе си, Резвани предлага да ги обсъдите с ръководителя си по време на оценката на представянето ви.

" Когато си поставяте цели, обсъдете това с вашия началник ", споделя тя. " Не е належащо да употребявате езика на антицелите, само че можете да извършите по този начин, че да изразите мнението си за това, което желаете да избегнете. Може би това е част работата, която ви се коства като опция за доста невисок напредък. Определянето на това може да има значение за другите хора и да им помогне да насочат верните типове планове към вас. "

Харисън предлага да поискате от ръководителя си нужните запаси или съоръжения, които да ви разрешат да постигнете триумф.

" За някои това може да значи да ви дават повече автономност и по-малко административен контрол, а за други - да изискат повече детайлности и насоки. Много пъти, когато заобикаляме стъпките, нужни за реализиране на основни цели, това не е тъй като не сме стимулирани от резултата, а тъй като не сме стимулирани от процеса. "

ЗАЩО АНТИЦЕЛИТЕ СА ВАЖНИ

Идентифицирането им освен ще ви помогне да запазите ангажираността си, само че и да съхраните репутацията си.

Например, в случай че дадена задача изчерпва силата ви, отлагането ѝ или избягването ѝ е нещо естествено. Харисън споделя, че протакането постоянно може да се пояснява неправилно като мързел или немарливост, само че това рядко е по този начин.

" Хората просто се нуждаят от принадлежности, с цел да разпознават своите мощни и слаби страни, тъй че да могат да трансформират държанието си, с цел да дават отговор най-добре на естествените си трендове. Избягването на отговорности напълно или отлагането на нещата за последния миг може да има негативно влияние върху другите. "

Идентифицирането и изразяването на вашите антицели в действителност е обвързвано с щастието и удовлетворението, споделя Резвани. " Когато интензивно оформяте работното си място, това покачва щастието, удовлетворението и ангажираността ви. Важно е да назовавате стремежите си, само че също по този начин е доста значимо умишлено да проектирате работата си към това, което не желаете и за което желаете да отделяте по-малко време. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР